Nepnieuws aanleiding vechtpartij Regius

SCHAGEN - De grote vechtpartij woensdag op het Regius College in Schagen is veroorzaakt doordat één van de leerlingen van de school nepnieuws had verspreid via social media. Dat schrijft directeur Anne Hoekstra in een brief aan ouders van de school. 

“Ook wij zijn geschrokken dat jongeren van buiten Schagen, die niet op het Regius College zitten, het nodig vonden een ruzie met één van onze leerlingen uit te vechten op de Campus”, schrijft Hoekstra. 

Lees ook: Grote vechtpartij op Regius College (https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3742201/nieuws/grote_vechtpartij_op_regius_college.html)

Hoekstra betreurt het dat de gebeurtenis van invloed is op de sociale veiligheid op de Campus. “Dit gedrag op sociale media is door ons nauwelijks te volgen, laat staan te beïnvloeden”, schrijft Hoekstra.

Er kon snel worden ingegrepen omdat leerlingen de schoolleiding op de hoogte brachten. Hoekstra vraagt ouders om de invloed van sociale media ook thuis aan de orde te stellen. Ook vraagt hij de leerlingen om de school tijdig te informeren over zaken die van invloed kunnen zijn op de veiligheid op de Campus.

(Foto: NH Media)

Vechtpartij Regius Vechtpartij Regius