Grote vechtpartij op Regius College

SCHAGEN - Tientallen jongeren zijn woensdag  op het schoolplein van het Regius College in Schagen met elkaar op de vuist gegaan. Het zou gaan om tieners die op die school zitten en jongeren uit andere gemeenten. 

De knokpartij is - net als een gevecht in 2016 - gedeeltelijk gefilmd. Donderdag was een nieuwe knokpartij gepland, maar dit wist de schoolleiding op tijd te sussen. 

“Het is erg verdrietig dat dit is gebeurd. Maar op een campus waar 4.000 leerlingen rondlopen is wel eens ruzie”, vertelt directeur Anne Hoekstra van het Regius College. 

Volgens Hoekstra begon de vechtpartij door een ruzie in de relationele sfeer. De politie werd ingeschakeld, maar toen die aankwamen was de vechtpartij al voorbij. 

Op de twee video’s die NH Nieuws (https://www.nhnieuws.nl/nieuws/256264/opnieuw-vechtpartij-met-tientallen-jongeren-bij-schagense-school-leerlingen-keken-massaal-toe) toegestuurd heeft gekregen, is te zien dat dat de sfeer erg gespannen is en er jongeren tegen de grond worden geslagen en getrapt. Bovendien staan er tientallen leerlingen te kijken en mee te schreeuwen. 

Een leerling van de school zegt tegen NH Nieuws dat er ook een mes werd gebruikt. Dit kon de politie niet bevestigen. 

(Foto: NH Nieuws)

Vechtpartij Regius College Vechtpartij Regius College